20160716 20160806 web 002
Na twee weken feesten op de berg komt de versterking uit Nederland.
Davy, Demi en ik vertrekken zaterdagavond met een aanhanger vol keuken naar de Bergerie. De gemiddelde snelheid ligt lager gezien de zware belading. Zondagmorgen om 9:30 komen we aan. Na een lekker ontbijtje beginnen we gelijk met de eerste klussen.

 

We zouden de zondag rustig aan doen maar dat blijft voor mij toch moeilijk. Na het ontbijt begonnen met de spullen uit de aanhanger halen. We zetten de keuken zo neer dat we goed bij de electra kunnen. Dat is de klus die als eerste klaar moet.

We hadden bij de verbouwing veel plezier gehad van een blad van een werkbank die ik gebruikte om een stabile werkplek te kunnen maken als ik op de makelaars moest werken aan het dak. Na jaren trouwe dienst was het tijd voor een nieuwe functie. Een tafel. Uit Nederland hadden we twee mooie X-poten meegenomen. In de brandende zon schuur ik het blad om het verolgens daarna te beitsen. Het is ruim 32° graden celsius en de beits droogt zo snel dat ik na 10 minuten de poten er al onder kan zetten en is de tafel klaar om de komende twee weken dienst te doen als werktafel. De rest van de zondag doen we rustig aan en maken de boodschappenlijst.

De maandag staat in het teken van booschappen doen. We hebben een lange lijst, stopcontacten, schakelaars, hoofdzekeringen, aardpen, elektriciteitsdozen, lasdoppen en ongeveer 600 meter electriciteitskabel. Daarna is het tijd voor de weekboodschappen en dan weer snel terug naar de Bergerie. Voor boodschappen kun je rustig een hele dag uittrekken. De rest van de dag gebruiken we om ons electraplan te maken voor de volgende dag.

Vanaf dinsdag gaan we aan de gang met de electra. We beginnen met het labelen van de leidingen bij de plaats waar de meterkast moet komen. Eerst de woonkamer. Als een stopcontact of lichtpunt is gelabeld monteren wij het stopcontact of de schakelaar. Als de woonkamer klaar is gaan we verder in de leefkeuken. Hier moeten buiten de stopcontacten om ook enkele schakelaals installeren voor de verlichting tussen de makelaars, maar ook voor de verlichting onder de veranda. Alle kabels komen vanaf het centrale punt bij de meterkast waardoor hier de kabels alleen maar toenemen.
Als laatse gaan we naar de bovenverdieping. Hier hebben wij een uidaging. Er zijn twee stopcontacten die geen stroom krijgen ofschoon ze ogenschijnlijk wel bekabeld zijn. Na een uurtje puzzelen zijn we eruit, de aannemer is vergeten een leiding voor deze stopcontacten aan te leggen.