A Le Puech (01)Het fotoboek geeft een impressie van elk verblijf (vakantie) bij de bergerie. Het begint bij aankomst. Ik maak eerste een rondje rond het huis om te laten zien hoe we het, na meestal een periode van enkele maanden, weer aantreffen. Vervolgens zie je het verloop van ons verblijf en de projecten waaraan we werken.

Het begin is mei 2009.

We gaan het 9e jaar in.

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat wij in mei, misschien wel bij toeval, de Bergerie voor de eerste keer zagen.
Het zal nog zeker één jaar duren voordat de Bergerie van ons is.

We gaan het 8e jaar in.

De Bergerie is feitelijk klaar. Dit jaar gaan we beginnen met het terrein.
Als eerste alles rond de Bergerie, de tuin aan de voorkant, het terras achter, de oprijlaan, de parkeerplaats en de nieuwe plek van de caravan.

20170715 20170805 web 340We gaan het 7e jaar in.

Dit jaar is goed begonnen. De Bergerie is zo goed als af en zijn nu hoofdzakelijk nog bezig met afwerken, ophangen en decoreren.

02G LK vloer 02We gaan het 6e jaar in.

Dit jaar gaat er veel gebeuren. Pascal, de aannemer, heeft zijn leven weer op orde en maakt een vliegende start. Hij zal de werkzaamheden voor mei afronden.

Helaas bleek Pascal zijn afspraken nniet na te kunnen komen waarop wij hem hebben moeten ontslaan.

Vanaf mei hebben wij Nelson en Simon ingehuurd. Zij gaan de klus naar alle tevredenheid afmaken.

06A achtergevel pui 54
We gaan het 5e jaar in.

20140606 20140609 W 007
We gaan het 4e jaar in.

201302 22In het fotoboek 2013 kun je per vakantie zien wat de vorderingen van het project zijn.

201202016In het fotoboek 2012 kun je per vakantie zien wat de vorderingen van het project zijn.

201105 B (75)In het fotoboek 2011 kun je per vakantie zien wat de vorderingen van het project zijn.

201005 229
In dit jaar is de koop van De Bergerie afgerond en kunnen we beginnen met het project. In het fotoboek 2010 kun je per vakantie zien wat de vorderingen zijn.

C LBDP binnen (4)
In 2009 kwam De Bergerie voor de eerste keer op ons pad. De fotoserie is hoofdzakelijk gemaakt ter beoordeling van de staat van het huis, het maken van een begroting en een projectplan.

Frankrijk, officieel de Franse Republiek (Frans: République française), is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land. Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen), België en Luxemburg (in het noorden), Duitsland, Zwitserland en Italië (in het oosten) en Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco in het zuiden. Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee, behoort tot Frankrijk alsook vele overzeese gebieden.Inclusief overzeese gebieden heeft het land een oppervlakte van 674.843 km² en een bevolkingscijfer van 65,4 miljoen (januari 2010). Frankrijk, vanwege de zeshoekige vorm ook wel l'Hexagone genoemd, is naar oppervlakte het grootste land binnen de Europese Unie. De hoofdstad is Parijs, dat ook verreweg de grootste stad van het land is.

Sinds het Verdrag van Verdun in 843 kent Frankrijk, dat haar naam dankt aan de Franken, in haar geschiedenis enige continuïteit als bestuurlijke en culturele eenheid. Frankrijk is daarmee de oudste nog bestaande geopolitieke factor in de Europese machtsverhoudingen. De Franse culturele identiteit kan als ruim 2000 jaar oud beschouwd worden, omdat de Romeinse invloed zo beslissend is geweest. De landsgrenzen liggen sinds de Vrede van Nijmegen in 1678 redelijk vast en vallen voor een groot deel samen met natuurlijke grenzen.

Tegenwoordig is Frankrijk een eenheidsstaat en een democratische semi-presidentiële republiek. Het land is lid van grote en belangrijke internationale organisaties zoals de EU, de VN, de Veiligheidsraad (permanent, met vetorecht), de NAVO, de G8, de OESO en de WTO. Frankrijk was een van de initiatiefnemers van de Europese Monetaire Unie, die in 2002 leidde tot de invoering van de euro als wettig betaalmiddel in een groot aantal lidstaten van de EU, waaronder Frankrijk. In 1960 werd Frankrijk na de VS, de Sovjet-Unie en het Verenigd Koninkrijk de vierde mogendheid met kernwapens. Frankrijk behoort tot de 10 meest ontwikkelde landen ter wereld.

De regio Midi-Pyrénées is met zijn acht departementen de grootste regio van Frankrijk en is midden in het zuidwesten gelegen. De natuurlandschappen in deze streek zijn uitermate gevarieerd. Van de Pyreneeën tot het dal van de Dordogne, van de Gascogne tot in de Gorges du Tarn: een diversiteit die alleen maar vergeleken kan worden met de rijkdom van de historische bezienswaardigheden.
Dit brede gebied loopt van de Aveyron tot de Gers en van de Ariège tot achterin de Dordogne.

A Le Puech (07)Hoe vonden wij ons droomhuis in Frankrijk

In deze categorie komt het verhaal van onze zoektocht.