20170616 20170619 web 13
Anja heeft al vroeg vakantie dit jaar omdat het oppassen op Thijs en Jette is gestopt. Ze hoefde er niet lang over na te denken om dit jaar eerder naar de Bergerie te gaan. Op 16 juni (mijn verjaardag) vetrokken wij met een auto vol tuinstoelen naar Frankrijk. Ik zou op maandag 19 juni terugvliegen naar Nederland.

We vertrekken vroegen dan normaal (8:15) om op tijd te zijn voor het diner. Glenda heeft aangeboden voor ons een BBQ te organiseren ter gelegenheid van mijn verjaardag.
De reis ging voorspoedig tot Limoges. Om onbekende reden (waarschijnlijk een ongeval) komen we daar in een file die ons ruim 30 minuten vertraging oplevert. Om 20:00 uur parkeren we de auto voor de Bergerie. Na een rondje om en in het huis (even een plonsje doen) lopen we naar Glenda en een kwartierje later zitten we gezellig aan tafel, heerlijk!

De volgende dag moet er gewerkt worden. Eerste booschappen doen voor de week in Cahors, na terugkomst een rondje foto's maken en dan de bosmaaier uit de schuur en aan de gang. Het gras staat ruim een meter hoog. Ik maai eerste het gras rond het zwembad. Als dat klaar is ga ik het zwembad schoonmaken, de pompinstallatie aansluiten en het zwembad vullen. Anja is vast begonnen met het gras bij elkaar te harken en ik ga door met maaien. Ik maai het eerste gedeelte van de oprijlaan, dan naar beneden tot het deel waar de wasdroger komt te staan. De rest doe ik wel als ik weer kom in mijn vakantie.
Het is eigenlijk te warm om te maaien, het is ruim 40 graden, maar het moet gebeuren. Als ik klaar ben met maaien en er al een klein laagje water in het zwembad is ga ik er languit in liggen om af te koelen. Heerlijk!

Zondag ochend gaan we samen met Glanda naar Frayssinet-le-Gélat waar een vide-grenier (zolder verkoop, lees rommelmarkt) wordt gehouden. Jan en Fillipe hebben daar een kraam bij de achtertuin van Paul en Noeline (die sinds vorig jaar hier een huis hebben). We krijgen van Paul en Noeline een rondleiding door hun huis, erg sveervol. Een Engels koppel, kennisen van Paul en Noeline die ook een huis hebben in Frayssinet-le-Gélat willen ons hun huis ook laten zien. We lopen er naartoe en kijken ook hier weer onze ogen uit. Ook weer een oud huis dat tot in de details is gerestaureert. Na terugkomst bij Paul en Noeline drinken we nog een kopje koffie en thee en gaan snel weer richting Bergerie. Er moet nog hard gewerkt worden.

Eerst de veranda aan kant maken en de eerste 4 nieuwe tuinstoelen in elkaar zetten. Daana begin ik met het gemaaide gras naar de composthoop te rijden. Alles bij elkaar ongeveer 2 m2.
Als het merendeel weg is mooi ik nog even te toekomstig terras en ruim ik de bosmaaier weer op. Genoeg geweest voor vandaag. Nu is het tijd voor de aperitief.

Maandag op tijd opgestaan en rustig ontbeten. Daarna nog 2 tuinstoelen in elkaar gezet de lege dozen naar de vuilniscontainers gebracht. Nog een paar hoopjes gras naar de composthoop gebracht, lunchen, omkleden en in de auto naar Bergerac. Terug naar Nederland.
De mij haalt mij op bij het vliegveld van Rotterdam en samen rieizen we terug naar huis.
De trein heeft vertraging en omdat om 18:00 uur mijn dienst weer begint moet ik vanuit de trein vervanging regelen. Dat gaat gelukkig erg snel. In Amersfoort aangekomen nemen we de bus naar Emiclaer om boodschappen voor het avondeten te doen, Kip shoarma.